Den förälskade Automaten


Bakgrund
En urgammal och bortglömd enklav har vaknat till liv. Det är Tartarus, som ligger gömd så oerhört djupt att inget asteroidbombardemang eller tektoniska torpeder kunde skada den. Enklaven har legat på is sen katastrofen, endast vaktad av underprogrammet Kerberus. De människor som finns där har aldrig väckts. Tidens tand har dock gjort sitt och vitala system har skadats och en del av människorna har gått under. Kontakten med ytan är sen länge bruten. Med jämna mellanrum skickas geosonder upp till ytan för att mäta förhållandena. De har varit helt horribla tills nu. Den sista geosondens signaler tyder på drägliga förhållanden och Kerberus aktiverar sin överordnade Hades. Hades cyberkretsar är inte heller vad de en gång varit och den är inte lika smart som förr. Den sänder genast upp en borrande geoskyttel med en spaningsgrupp upptinade människor. Ingen återvänder.

Vad Hade inte vet är att de upptinade har drabbats av en kvarvarande fornpartikel. Naturligt nog har Gryningsvärldens folk har utvecklat en immunitet mot den nu är allestädes närvarande partiklen. Hades skickar istället upp en automatgrupp för att anlägga en bas och ta stickprov på den lokala faunan och floran. De finner otroligt nog människor och lyckas snabbt fånga in en sådan, storviltjägaren och gentlemannen Sirius von Bratt. Sirius hyvlas formligen ner, läses in och komprimeras in i en automathjärna på en jakt-och-förstör robot, med ett inbyggt vaktprogram Kerberus.

Synopsis
Rollpersonerna befinner sig på en diligens på den helt nyöppnade diligensrutten Snabba Spåret mellan Hindenburg och Karle. Resan avbryts av ett överfall av skogsmarodörer. Efter en hektiskt strid flyr marodörerna. Det visar sig att många diligenser nyligen gått samma öde till mötes. Ytterliggare i luskande visar att skogsmarodörerna boss, Hanter, kidnappar folk från diligenserna, mest unga kvinnor (IMM). Så småningom kan marodörernas läger hittas och en kommandoräd görs. Man fångar då Hanter som bekänner för dem att han sedan länge är förälskad i den vackra Primadonnan Låvisa, som också är förälskad i honom (en sanning med modifikation). Men hennes föräldrar har lovat bort henne till en annan aristokrat. Han ber nu om hjälp att hitta henne. Rollpersonerna och Hanter ger sig av tillsammans mot familjeslottet där Låvisa skall finnas. Efter en hel del smygande lyckas de befria Låvisa, men får samtidigt reda på att familjen von Bratt och af Klingenrosen håller på att planera något fruktansvärt, nämligen den slutgiltiga Lösningen på Mutantfrågan. Innan rollpersonerna kan ta ställning till det, försvinner dock Hanter med Låvisa. En jakt tar sin början. Hanter hinns upp djupt inne i Milaskogen när han just ska gå in i en fornbunker. Efter viss argumentation eller strid ger sig Hanter och inser samtidigt att ha är Sirius.

Akt 1: I en första akten kommer slängs rollpersonerna in i handlingen under diligensresan. Skogsmarodörerna ordnar ett bakhåll och försöker sno åt sig IMM, helst kvinnor, vilket kan lyckas eller inte. Hur överfallet än slutar så blir man av med någon kär pryl eller person. Genom att samla information i trakten och leta i skogsmarken finner de slutligen lägret kan göra en fritagning.

Akt 2: Under stormningen bör man få tag i Hanter och även få reda på att han bara är en olyckligt förälskad automat, på jakt efter kvinnan i sitt liv. Med lov om ära, fornmanicker och liknande kan Hanter få dem att slå följe mot Klingenrosenska Slottet, i Milaskogens kant. I lönndom tar de sig in på gården för att hämta Låvisa. Under själva inbrottet kommer de att höra familjeöverhuvuden diskutera Lösningen, den försvunne Sirius och Dr Kå. När de väl fått tag i Låvisa kan det uppstå kalabalik alternativt så rymmer Hanter med henne i natten, och sätter fart mot Geoskytteln i Milaskogens djup. Knaus ger sig till känna och ber att få följa med dem på jakten.

Akt 3: Jakten på Hanter och Låvisa, går genom Milaskogens faror, bland annat ett gammalt rötskadat ruinfält. Här får man möjlighet att visa sin uppfinningsrikedom i hemmabyggerikonsten för att ta sig igenom en undersjöruin, som Hanter flytt in i. I ruinen på sjöns botten har geoskytteln tagit sig upp och här får Rollpersonerna en sista chans att fånga in Hanter och Låvisa.

Dramatis Personae: Hanter XD är den nedhyvlade och inlästa före detta Vita Liljans supporter, Sirius von Bratt, med lite extra programvara. På grund av datamal fungerar inte Kerberus som det ska. Således börjar Hanter stegvis under scenariot att minnas att han är Sirius, något som sår tvivel i hans positronsjäl, då han som Hanter utvecklat vänskap med många MMD. Hanter letar efter sin älskade Låvisa af Klingenrosen, en vacker primadonna, och sin fars ögonsten. Liksom hela familjen af Klingenrosen och von Bratt är hon övertygad om människans överlägsenhet, men visar inte upp det för oliktänkande. Det ända som är viktigare för henne än människans rätt att styra är hennes älskade Sirius, som nu är försvunnen i Milaskogen där han skulle ha sökt upp Dr Kå, som säger sig ha Lösningen till Mutantfrågan. Braut af Klingenrosen, Låvisas kusin hyser ett lättare förakt mot Sirius, som grundar sig i avundsjuka. Han är nämligen förälskad i Låvisa och hoppas Sirius inte ska dyka upp för att få möjlighet att äkta henne.
När Hanter slutar leverera nya specimen till geoskytteln skickar Hades ut Grupp 3 för att finna honom. Gruppen består av tre cyborger, som jagar efter Hanter och Rollpersonerna. De har fantastisk utrustning som snabbt börjat drabbas av automatkräfta varför det allt eftersom blir svårare för dem att utföra sin uppgift.
På Klingenrosenska Slottet har en spion nästlat sig in, Klaus Nyfiken, som går under namnet Gört Fåån. Klaus är något så sällsynt som en nakenapa. Detta i kombination med mutationen kroppsförvrängning gör att han kunnat nästla sig in i Vita Liljan och sedmera inbjudits till slottet. Han är egentligen en agent för Apornas Armé och väldigt intresserad av att finna Dr Kå för att omvända Lösningen till motsatt effekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar